MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Veřejná doprava bude více konkurovat autům, slibuje její nová ředitelka

Atraktivnější veřejná doprava, které by lidé dali přednost před cestováním autem – takový je záměr nové ředitelky Koordinátora integrovaného dopravníh

Post

Mikulov bude podvacáté bavit Šumperk

Město Šumperk a partnerské město Mikulov pořádají v pátek 11. května od 18:00 tradiční ochutnávku mikulovských vín, kterou budou již podruhé hostit pr

Post

Džemfest prodává Zajíce v pytli

Festival Džemfest zahájil předprodej vstupenek na svůj 19. ročník, který se uskuteční 19. října v Domě kultury Šumperk. Lístky na oblíbenou akci jsou

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA