MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Při pyrotechnickém průzkumu byla na skládce odpadů v Rapotíně nalezena munice

Ve čtvrtek 2. dubna 2020 krátce před polednem vyrozuměl policisty pracovník firmy provádějící na skládce odpadů v Rapotíně pyrotechnický průzkum o nál

Divadlo Scéna vytváří pro vás a vaše děti pohádky on-line

Divadlo Scéna vytváří pro vás a vaše děti pohádky on-line. Když se nemůžete potkat v divadle, tak se vám divadelníci snaží přiblížit aspoň takto na dá

Ve výstavní síni šumperského muzea jsou k vidění snímky fotografa, který miloval toto město

Šumperk kdysi. Tak se jmenuje fotografická výstava Josefa Pavlíčka, který miloval zdejší kraj a své město. Jeho snímky jsou nyní k vidění ve výstavní

DNES SE STALO

VYNÁLEZY8. dubna 1766

je patentován v USA první požární únik - pletený koš, kladka a řetěz.

VĚDA8. dubna 1911

objevil nizozemský fyzik Heike Kamerlingh Onnes supravodivost.

POZVÁNKA OBRAZEM